Läckage från fjärrvärmeaggregat

Som vi diskuterade på årsmötet 2015 har vissa av husen Sylvestergatan fjärrvärme indraget. Det har förekommit läckage från fjärrvärmeaggregat.

Erfarenhet och tips kring läckande fjärrvärmeaggregat:

Som jag berättade på villaföreningens årsmöte förra året så har vi vid två tillfällen haft läckage från vårt fjärrvärmeaggregat. Det var till att börja med väldigt problematiskt att få någon ordning på det.

Vi märkte att det droppade vatten i hörnan under aggregatet och ringde Fortum. Fortum hävdade att de bara har ansvar fram till huset, allt inne i huset är husägarens ansvar och vi rekommenderades att ringa till en rörmokare. En rörmokare kom hit men hävdade att vanliga rörmokare inte kan laga läckande fjärrvärmeaggregat pga att det är specialkopplingar och inga standardmått på packningar etc. Ni får kontakta Fortum igen. Vi kontaktar Fortum återigen och hamnar i en märklig situation, ingen har ansvar för att hjälpa oss. Vi försökte också få tag på företaget som installerade fjärrvärmeaggregatet i huset utan att lyckas. Det vi kunde konstatera var följande: Det droppar vatten i vår källare och vi kan definitivt inte laga detta själva.

Vi ringer Fortum igen och efter många om och men skickade de hit en reparatör som bytte ut några packningar och drog åt lite kopplingar, vilket löste problemet den gången.

Det gick ytterligare ett år och vi upptäckte återigen att det läckte vatten från aggregatet i källaren, denna gång var det ett större läckage. Vi ringer Fortum igen och då skickade de hit en reparatör direkt. Denna gång var det inte personal som var anställda på Fortum utan ett företag som arbetade på uppdrag av Fortum. De bytte ut alla packningar i aggregatet. De påstod att de packningar som var i aggregatet från början inte tålde värme och hade vittrat sönder. Om det är sant eller inte vet inte jag, då jag inte är någon expert på detta område. Men vi har sedan dess inte haft något läckage.

Vi de två tillfällen detta har hänt så har det varit ganska stora temperaturväxlingar och därför vill jag passa på att påminna alla om att titta till sina aggregat nu när det är kallt och temperaturen växlar och upptäcker ni något problem så kontakta Fortum.

Helene Hultholm Sylvestergatan 40, 0708-88 83 87

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *